Garden room & internal alterations, Sheffield

Single-storey garden room extension in Broomhall, Sheffield

Client:      Private client

Location: Collegiate Crescent, Sheffield S10.

Part of a comprehensive set of improvements and alterations to a substantial Victorian villa.

 

The garden room provides a restful informal connection between the house and garden and adds to a range of flexible family spaces . High quality traditional materials used in a contemporary way supported a successful planning application for a visible site in a conservation area.


Highly insulated roof and walls, high specification of glazing system and integration of underfloor heating supported clutter-free space, a comfortable environment year round and economic energy use

Garden room window
Glazed wall and decking steps
Interior with doors fully open